Siirry sisältöön

Taidejaos Artco

Artco koostuu taiteen ammattilaisista ja harrastajista. Synergiaetu, yhdessä tekeminen, näkeminen ja kokeminen, erilaisuus ja visuaalisuus ovat voimasanojamme.

Toteutamme näyttelyitä vanhustenkeskuksissa, sairaaloissa, gallerioissa, kahviloissa, erilaisissa julkisissa tiloissa ja tapahtumissa. Tuomme taidenäyttelyitä julkisiin taloihin ja tiloihin ja rakennamme oheistapahtumia näyttelyiden ympärille. Toimintaamme ohjaa halu toimia vastapainona yhteiskuntamme jatkuvasti kiihtyvälle elämänmuodolle ja tarjota mahdollisuuksia rauhallisiin ja kiireettömiin hetkiin taiteen tekemisen ja kokemisen parissa. Toteutamme myös eri taiteenalojen työpajoja mm. päiväkodeissa, kouluissa ja vanhustenkeskuksissa.

Toimintaamme kuvaavia sanoja ovat estetiikka, yhteisöllisyys, läsnäolo, aito kohtaaminen, elämänkaari ja lämmin huumori.

Näyttely- ja työpajatoiminta

Artcon ensimmäinen virallinen toimintakausi avattiin Kädenjälkiä-näyttelyllä Helsingin Kustaankartanon vanhustenkeskuksessa 3.1.–26.2.2014. Näyttelyyn liittyi ”kipsikäsi”-työpaja, joka toteutettiin yhdessä vanhustenkeskuksen asiakkaiden ja virikeohjaajien kanssa. Toteutimme myös Kasvot-näyttelyn Kinaporin vanhustenkeskuksessa 1.–30.4.2014 sekä Kesäpolku-näyttelyn Vire Koti Lehtisaaressa 20.6.–17.8.2014. Lisäksi pidimme taidemyyntipöytää Moon River -tapahtumassa Porvoon torilla 30.8.2014.

Vuonna 2013 Artco toteutti kolme näyttelyä: Floora Vire Koti Lehtisaaressa (yksityinen hoivakoti) 2.4.–19.5., Solmuja Herttoniemen sairaalan näyttelytilassa 1.–31.7. ja Valon pisaroita Laakson sairaalan näyttelytilassa 2.–28.9. Valon pisaroita -näyttelyyn liittyi myös tanssiesitys ja -työpajoja, Floora-näyttelyyn taiteilijavierailuja. Vuonna 2013 Artcon taiteilijoita osallistui myös Moon River -tapahtumaan Porvoossa ”Hit å dit – Sinne tänne”-näyttelyllä ravintola Bistro Sinnessä sekä taideALE-tempauksella Porvoon Vanhan Raatihuoneen torilla.

Näyttelytoiminnan lisäksi Artco on toteuttanut valokuvausprojekteja ja -työpajoja päiväkodeille ja peruskouluille, mm. Lapsen silmin (Päiväkoti Porolahti kevät 2011), Koululaisen silmin (Äänekosken Mämmen koulu syksy 2011), Hämäkit (Päiväkoti Porolahti syksy 2012), Lehdet (Päiväkoti Porolahti syksy 2013) ja Kaniinit (Päiväkoti Roihuvuori kevät 2014). Työpajoissa lapset ovat kuvanneet digikameroilla annetun aiheen ja ohjauksen mukaan. Lopputuotoksena on pidetty esim. valokuvanäyttely ja sen avajaiset. Työpajat päiväkodeissa on toteutettu yhteistyössä lastenhoitajan tai lastentarhanopettajan kanssa.

Taiteilijat ovat myös kukin tahollaan järjestäneet omia taidenäyttelyitään sekä osallistuneet lukuisiin yhteisnäyttelyihin valokuvilla, grafiikalla, piirroksilla ja maalauksilla. Osa Artcon jäsenistä on ammattitaiteilijoita, osa pitkään kuvataiteita harrastaneita sekä taiteen opiskelijoita.

Taiteilijoilla on vapaus harjoittaa omaa taidetoimintaa myös Artcon ulkopuolella. Artco haluaa lähinnä tarjota taiteilijoille mahdollisuuksia osallistua näyttelyihin, työpajatoimintaan, taiteilijavierailuihin, taidetapahtumiin ja erilaisiin monitaiteellisiin projekteihin. Näyttelyiden yhteydessä taiteilijoille tarjoutuu myös mahdollisuus keskustella näytteillä olevista töistä sekä omasta taiteellisesta työskentelystä ja taiteen tekemisestä. Samalla etsitään ja löydetään uusia kontakteja sekä edistetään taiteilijan teosmyyntiä.

Henkilöstö